Danmarks nye comedy festival

 

 

UP Comedy Festival blev til i år 2023 og havde sin start i efterårsferien. Efter stor succes vil festivalen fremover altid ligge i efterårsferien (uge 42). Festivalen løber af stablen i hjertet af København med comedyklubben, Comedy Zoo, som samlingspunkt. Alle venues ligger i en radius af 200 meter fra Comedy Zoo.

Første år startede med et brag og endte med at sælge 6600 billetter! Et klart tegn på, at der har manglet en comedy festival.


Målet med festivalen er både at samle nogle af landets bedste komikere til en vidunderlig uge, hvor vi hylder en af danskernes absolut foretrukne live-genre, men også at åbne vækstlaget i branchen op for den brede offentlighed. Derfor sættes billetprisen også efter, at alle kan være med. 
Som en ægte festival, så er programmet sat til, at man kan gå fra show til show. Da alle shows varer 1 time, kan der nås flere på en dag og derfor er de forskellige venues også lagt i gå-aftsand.

Festivalen vil hvert år kulminere i Up Comedy Prisen, hvor der på baggrund af årets festival uddeles en række priser.

Der vil være 9 scener: Comedy Zoo, Undergrunden, La Fontaine, Lygten, ICC Theatre, Posthus Teatret, Citizen Comedy Club og Knock Knock Comedy Club, der alle ligger indenfor 200 m af comedyklubben, Comedy Zoo.

Vi er startet småt og godt. Programmet er booket og kontrolleret for at gøre de første år nemmest muligt at eksekvere.

De kommende år er målet dog, at festivalen som udgangspunkt bliver åben for alle, der vil optræde. Metode og regler for kommende år vil blive udviklet løbende.


FORENINGEN

Up Comedy Festival er en forening hvis bestyrelse i skrivende stund består af Thomas Warberg, Heino Hansen, Christian Fuhlendorff, Michael Schøt, Mikkel Klint Thorius og Sally Landis.
Der er ingen tvivl om, at festivalen her i sit fødeår læner sig voldsomt op af Comedy Zoo’s infrastruktur og der er åbenlyst et personsammenfald.
Det er målet at festivalen på sigt har sit eget administrative personale og opererer uafhængigt – og at bestyrelsen udelukkende er rådgivende.

Det er vigtigt for stand-up-branchen at der er en uafhængig festivalorganisation, der ikke er ejet af et bureau, en tv-station eller comedy-klub. Men er kontrolleret af komikerne.

Og lad os sige det lige ud: Vi kan ikke vente med at komme i gang igen!